Συνέντευξη του Διευθυντή του Ινστιτούτου Πολιτικής Προστασίας στην ΕΡΤ

Ο Γιάννης Μπακούρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και διευθυντής του Ινστιτούτου Πολιτικής Προστασίας μίλησε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος» για τις πρωτοβουλίες και το ρόλο του Ινστιτούτου.

«Εμείς αυτό, που κάνουμε είναι να υποστηρίζουμε όλους τους φορείς, που είναι στα πεδία έξω, όπως είναι η Πυροσβεστική, η Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, οι διασώστες, οι εθελοντές.

Τους φέρνουμε συνεχώς κοντά μας και μεταξύ τους, διοργανώνουμε διάφορες ημερίδες, κάνουμε όλες τις μελέτες, που χρειάζονται, μεταφέροντας την εμπειρία από το εξωτερικό, δουλεύουμε τις διασυνοριακές συνεργασίες γιατί δεν είναι τόσο εύκολο σε κράτη, που δεν είναι μέλη της ΕΕ να έχουμε πολύ καλές διασυνοριακές συνεργασίες.

Ήδη με τη δουλειά, που κάνουμε μας έχει εμπιστευτεί και η ΕΕ και μας έχει αναθέσει πέρσι τη μεγάλη άσκηση Πολιτικής Προστασίας στο Μαυροβούνιο με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας κι αυτή τη στιγμή, που μιλάμε τρέχουμε άλλες δύο ασκήσεις, στα σύνορα Γεωργίας-Αζερμπαϊτζάν, που δε βρίσκονται στις καλύτερες σχέσεις μεταξύ τους», τόνισε ο Γιάννης Μπακούρος.

Share

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top