Διαδραστική συνάντηση Πολιτικής Προστασίας στη Σιάτιστα, στα πλαίσια του έργου SOLVE

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, το Ινστιτούτο Πολιτικής Προστασίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Βοΐου πραγματοποίησαν με επιτυχία μια σημαντική συνάντηση εργασίας στο πλαίσιο του Διασυνοριακού Προγράμματος Interreg–IPACBC, του έργου “SOLVE”.

Τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, οι συμμετέχοντες συναντήθηκαν στο Τραμπάντζειο Γυμνάσιο στην πόλη της Σιάτιστας προκειμένου να συζητήσουν και να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των σχετικών δράσεων του έργου “SOLVE”, το οποίο επικεντρώνεται στην πολιτική προστασία στην ευρύτερη περιοχή με έμφαση σε διασυνοριακές δράσεις διαχείρισης δασικών πυρκαγιών και πλημμυρών.

Η διαδραστική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, αποτέλεσε ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της συνεργασίας και τη βελτίωση της πολιτικής προστασίας και της αποδοτικής αντίδρασης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στη διασυνοριακή περιοχή.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν εκπρόσωποι των αρμόδιων Φορέων, συμπεριλαμβανομένων των Δημοτικών Αρχών, της Αστυνομικής Αρχής, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του ΕΚΑΒ, της Πολιτικής Προστασίας ευρύτερα, των Διασωστών, των Εθελοντικών Οργανώσεων. Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τις δράσεις του έργου SOLVE και τα επιτεύγματα του.Υπεύθυνος για το συντονισμό της συνάντησης ήταν ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Πολιτικής Προστασίας, καθηγητής κ. Ιωάννης Μπακούρος.

Στο μεγαλύτερο μέρος της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε στρογγυλή τράπεζα συζήτησης με τη συμμετοχή της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας, της Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ, των Διασωστών και των Εθελοντικών Οργανώσεων, η οποία αποτέλεσε σημαντική ευκαιρία για την ενδυνάμωση του συντονισμού και της συνεργασίας μεταξύ των διαφόρων Φορέων ώστε να ενισχυθούν οι μελλοντικές δράσεις πολιτικής προστασίας στην περιοχή.

Το έργο “SOLVE” συνεχίζει την πορεία του στην ενίσχυση της πολιτικής προστασίας στην περιοχή και οι συντελεστές του αναμένουν μέσα από τις δράσεις της νέας προγραμματικής περιόδου τη συνέχιση των σχετικών δράσεων για την επίτευξη των κοινών στόχων.

συνάντηση
συνάντηση
Share
Scroll to Top