Το Ινστιτούτο Πολιτικής Προστασίας συνδράμει ενεργά σε άσκηση πολιτικής προστασίας στη Φλώρινα

Άσκηση ετοιμότητας της πυροσβεστικής σε συνεργασία με τη λέσχη ειδικών δυνάμεων πραγματοποιήθηκε στη Φλώρινα και σύμφωνα με το «σενάριο», ένα αυτοκίνητο έπεσε στον ποταμό Σακουλέβα και όλοι έπρεπε να λειτουργήσουν πολύ γρήγορα για να σωθούν οι επιβάτες και να τραβήξουν έξω το αυτοκίνητο.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ενός διασυνοριακού προγράμματος που υλοποιείται από την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας

Ειδικότερα το σενάριο ήταν ότι έπεσε ένα όχημα στον ποταμό Σακουλέβα και κλήθηκαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής για να απεγκλωβίσουν το συνοδηγό που ήταν τραυματισμένος και τον οδηγό που δεν είχε τις αισθήσεις του.

«Κληθήκαμε στην άσκηση να κάνουμε εναέριο απεγκλωβισμό, το σενάριο προέβλεπε ο ποταμός να είναι πλημμυρισμένος. Εφαρμόζουμε έτσι επί του πεδίου, όλα αυτά που κάνουμε επί χάρτου, διαπιστώνουμε ενδεχόμενα λάθη, και το κυριότερο η συστημική συνεργασία μεταξύ υπηρεσιών και εθελοντικών ομάδων», όπως ανέφερε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3, ο Ηλίας Μουλέλης, πρόεδρος Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας.

Share
Scroll to Top